Fix The History - Miró Oníric

[12/04/22]

No sol passar, però, de vegades, els astres se’ns alineen: Un hall escape exterior, educatiu, apte per anar-hi en família i situat en un lloc excepcional com és el Mas Miró? I, a sobre, a 5 minuts del càmping on estàvem allotjats?? cap allà de cap!!

Miró Oníric és el nou hall escape creat pels tarragonins Fix The History, situat a Mont-Roig del Camp i que et permet fer un viatge d’entitat onírica a través de l’imaginari del gran Joan Miró.

L'ambientació és senzilla, però es complementa amb una localització immillorable, ja que es situa a l’exterior de l’autèntica masia on va viure el pintor, escultor, ceramista i gravador català. A més, tots els elements del joc mantenen l’estètica de la temàtica artística.

Les proves són clàssiques, amb enigmes d’una dificultat mitjana, aptes per a tots els públics i amb algun efecte molt xulo. Per cert, tot i que a la web s’indica una edat mínima de 14 anys, fa referència a menors que juguin sols; si aneu en família, qualsevol infant que sàpigui llegir ja en gaudirà.

Per acabar, volem destacar que el Game Màster manté un paper actiu durant tota la partida, ja que, a més de proporcionar ajuda si la necessitem, també ens anirà explicant diferents aspectes de la vida i obra de Miró. A alguns “escapistes purs” potser els pot semblar massa intrusiu, però creiem que aquestes intervencions són clau per transformar aquesta activitat lúdica en educativa.

__

AINA: Els galls no ponen ous!

NEL: El que més m’ha agradat és com s’explica la història d’en Joan Miró.

ROMINA: No tots els quadres es pinten sempre amb pintura.

XAVI: Ja ho deia l’anunci: Miri miri (un escape de) Miró!!