Maximum Andorra - Allau

[07/11/21]

El nostre primer primer escape room “internacional” (sí, només era Andorra, però ja és internacional, no?) va arribar de la mà d’una marca tan coneguda com Maximum, així que semblava un valor segur.

L’entrada a "Allau" és típica de la casa, és a dir, explicació de les normes i la història i cap a dins, sense introducció immersiva.

Tot i tractar-se d’una sala “veterana”, l’ambientació és un dels seus punts forts i té algun efecte força sorprenent. Això sí, aquesta “veterania” es veu marcada per altres aspectes menys positius, com el desgast d’algun mecanisme i una qualitat de so bastant justeta.

Els jocs són lineals i, tot i ser d’una dificultat mitja, algun el vam trobar poc intuïtiu. A més, el fet que fallessin un parell de coses i tardéssim més del compte en rebre ajuda, va fer que la fluïdesa del joc no fos l’esperada.

Vam jugar en família i respecte això volem destacar que, tot i que a la web s’indica “a partir de 7 anys”, no creiem que la trama de la història sigui adequada per aquesta edat. La trobem més adient a partir de 10-11 anys (o més segons el tipus d’imatges que estiguin acostumats a veure).

El paper de la GM va ser totalment secundari, amb una introducció bàsica i una aportació de pistes massa tardana en algun punt. I al final, pim pam, foto, cash i adéu. Hauríem agraït alguna petita explicació de la trama o possibles dubtes.

Per acabar un aspecte que ens va sorprendre (i molestar una miqueta, també): si l’idioma oficial d’Andorra és el català i, a l’hora de reservar, et deixen escollir-lo com a idioma durant el joc, per què després es desenvolupa totalment en castellà? potser perquè el blocaires escapistes en català estem en perill d’extinció? ves a saber…

En resum, és una sala que podria ser espectacular (i segurament ho va ser al seu dia) però que ens va deixar bastant freds i no pas per la neu.

__

ROMINA: Allau de neu, però no de fluïdesa.

XAVI: Aquella fina capa que separa el “quedar-te glaçat” del “deixar-te fred”.