La Casa de Papel - Escape Game

[11/01/20]

Tant si tens una tarda lliure i no saps què fer, com si quedes amb el teu equip per a buscar dates per a reservar escape rooms, sempre va bé treure’t el mono amb una partideta a un escape room de taula. I avui toca parlar de La Casa de Papel, Escape Game de Larousse.

Al igual que altres jocs com els Unlock o Exit, el joc es basa en cartes de pistes i escenaris, tot i que aquí, a més, hi trobem un plànol de la Fábrica i unes cartes de personatges que es reparteixen entre els jugadors. Cal agraïr que les targetes i plànol tinguin una mida més gran que en altres jocs, així no t'hi deixes la vista. El joc es complementa amb un quadern-guia de la missió, que es pot substituir per una web molt simple on anirem introduint “els codis” en lloc de buscar-los manualment.

Si sou amants de la sèrie, no us costarà gaire posar-vos en el paper d’atracadors, però vam trobar a faltar que la web és molt pobra i no aporta gaire a la immersió (podria tenir música, sons, la introducció locutada, un final més vistós…).

El sistema de joc, tot i ser semblant als Unlock, té alguna mecànica una mica diferent i la inèrcia ens va despistar més d’un cop fent-nos perdre temps. La nostra recomanació és que us oblideu de la mecànica Unlock i jugueu “de zero”, com a novatos. Ah, i prepareu paper i llapis per a tots els jugadors!

El joc és 99% rejugable per un altre grup. És a dir, tot i que un mateix no pot tornar a jugar-hi (com un escape real), sí que pot deixar-li a un altre grup sense problemes. L’1% que falta és perquè hi ha un element que es malmet, encara que no afecta massa a la jugabilitat (a més n’hi ha 2 unitats).

Resumint: el joc està bé, però milloraria moltíssim amb una web (o app) més complerta funcionalment i més amigable visualment.

__

Enric: Entretingut però millorable.

Eva: Joc que et transporta a la sèrie però del qual se'n podria treure més suc amb efectes sonors, àudios...

Romina: El vam agafar amb il·lusió perquè la serie ens va agradar molt, però pot millorar molt la intro i l'ambientació.

Xavi: Tot i ser correcte, crec que guanyaria moltíssim en jugabilitat amb una web-app una mica més completa (i no cal arribar al nivell d’Unlock).