Bizarre - DesHeredados

[07/11/20]

La nostra relació amb Bizarre sembla anar lligada als diferents estats pandèmics que anem patint. En ple confinament total, vam poder gaudir del seu Gazpacho, un dels millors escapes online que hem jugat. Un temps després, els vam visitar físicament a Toys i Circus (les seves sales que havíem posposat) i ens va sorprendre el tancament perimetral del Segrià mentre aparcàvem a la seva porta. Ara, en plena segona onada i amb el confinament municipal de cap de setmana, hem pogut gaudir de DesHeredados, la seva nova aventura multiconferència.

Cal dir que era el primer cop que jugàvem una aventura així, ja que normalment juguem sols o amb els companys d’equip, però mai amb desconeguts i la veritat és que va ser una molt bona experiència.

La mecànica és simple: cal cooperar durant 90 minuts amb la resta de jugadors, compartint informació per a desxifrar certs enigmes que ens permetran aconseguir l’objectiu final: ajudar al senyor Rapíñez a recuperar el seu propi testament (mireu el seu vídeo a instagram! XD). Al final, tot i ser un joc cooperatiu, tindrem una classificació amb la nostra puntuació individual segons els encerts que haguem tingut durant la partida.

La plataforma és molt atractiva visualment, té una bona usabilitat i no està excessivament carregada, fet que facilita poder jugar encara que l’ordinador o la connexió no siguin gaire potents (nosaltres vam poder jugar amb un ADSL prehistòric sense massa problemes). Això sí, segons indiquen, només està adaptada per a ordinadors, res de tablets o smartphones.

La dificultat no és elevada sinó que dependrà més de les nostres capacitats comunicatives i de tenir tots els sentits ben desperts (𝘭𝘦𝘳𝘥𝘰 ve de 𝘭𝘦ó𝘯-𝘤𝘦𝘳𝘥𝘰? res, no ens feu cas...). El recomanem, per tant, per a tots els nivells i de forma individual o en parella a cada dispositiu.

Per últim volem destacar el gran paper del senyor Rapíñez, conductor-dinamitzador de la partida que va fer que els 90 minuts passessin volant i que alguns apuréssim la connexió fins al final de tot (com quan obren les llums del garito i intentes quedar-te per allà perquè encara tens ganes de festa).