Abduction 4 - Enterprises

[22/08/19]

Quan tens un mega-fan de Batman a l’equip, tens clar que tard o d’hora hauries de fer un escape dedicat al “senyor ratpenat”... però si, a més, aquest escape està creat pels mega-cracks d’Abduction, ja no hi ha excuses que valguin: cap a Badalona falta gent!

Després de l’obra mestra de The Exam, semblava que seria complicat sorprendre’ns, però la veritat és que un cop entres a Abduction 4, un efecte “wow” va apareixent durant tot el recorregut, tot i que potser manca aquella sorpresa en les proves físiques que provoca The Exam (sala difícilment superable per ser la primera de l’estil).

Pel que fa a la decoració i ambientació, no hem arribat a un consens entre els 4 roooomers: mentre uns trobem que en alguns punts és massa sòbria, altres la veiem divinament brutal i que t’endinsa a l’univers del “Cavaller Fosc”. Creiem que, al final, tot depèn dels gustos, del tipus de seguidor que siguis de l’home muricec i de l’amor que tinguis cap als tocs industrials, el minimalisme i la foscor.

Les proves no són abundants, però sí una mica més físiques que a Abduction3 i, al igual que en aquesta, són totalment lineals i predominantment electròniques i de mecanismes. No és necessari ser fan de Batman per a fer la sala, tot i que, en certa prova, ens ajudarà una mica conèixer els personatges de la saga.

El sistema de pistes és correcte i, en general, se’ns van proporcionar de manera apropiada per part de la GM. Com a únic punt negatiu, hem de destacar que hi va haver un error en el reseteig de la sala que ens va descol·locar una mica, traient-nos momentàniament de la immersió, i no ens va permetre gaudir plenament d’un dels moments impactants de l’aventura (“coses del directe” que se sol dir...)

Resumint, Abduction ha tornat a crear una sala “excelsior” que, tot i la seva curta vida, ja és una imprescindible del món escapista. Això sí, aneu-hi ben descansats i, en acabar, estireu una mica els músculs, ja que “a veces, la búsqueda de la justicia exige un costo” i les agulletes són traicioneres!