The Bunker Escape - La Misteriosa Herència de Cal Pere

[01/06/19] [Rejugada el 18/10/20]

En un lugar de Les Garrigues de cuyo nombre SÍ quiero acordarme (está al mig del no-res sí, però és un poble molt i molt bonic!), hi trobem The Bunker Escape, una original “escape house” que ens va sorprendre molt gratament.

L’inici és dels que ens agraden, és a dir, sense intro talla-rollos, sinó d’arribar i jugar. Ens van comentar que érem els primers en estrenar aquesta modalitat, així que moltes gràcies pel detall; i gràcies també a la veïna per la cessió (in?)voluntària de la planta. Ara igual la liem, però, si sou equips amb experiència, demaneu la “no-introducció”, ja que es disfruta molt més.

Un cop dins, destacar que la decoració rústico-rural és 100% real (no realista o que imita la realitat, sinó REAL, amb pols i olor de tancat incloses). L’espai és enorme (una casa sencera, de dalt a baix!) i podria ser perfectament la casa de poble recentment abandonada de la meva padrina (àvia pels no-lleidatans). Això li dóna un encant/respecte que, si et deixes portar, et posa totalment dins la història (no és de por ni molt menys, però et pot despertar un malrotllet que mola bastant). Per cert, tot i ser un escape apte per a tots els nivells i edats, aneu amb roba i calçat còmode i tingueu en compte que hi ha moltes escales (ull si teniu problemes de mobilitat!).

Les proves són clàssiques, de dificultat mitja-baixa i, tot i haver-hi diversos candaus i claus, no desentonen gens amb la temàtica i ambientació. De tots el jocs, un d’ells se’ns va “travessar” una mica, però la nostra calculadora amb potes (Romina) ens va salvar la partida i vam poder sortir a només 2 minuts escassos del final!

La xerrada post-partida amb els GM va ser molt distesa, compartint experiències, opinions i valorant possibles millores per afegir a les que van introduint contínuament. Si en acabar un escape, tens la sensació de poder anar a fer un parell de cerveses amb els GM, vol dir que t’ho has passat molt bé; i així ens vam sentir al pujar al cotxe, per tant: moltes gràcies per fer-nos disfrutar nois!

Actualització: Després de tornar-la a jugar, podem dir que, amb els darrers canvis introduïts, han mantingut perfectament l'essència de la sala tot millorant alguns enigmes i proves.