Roomia - La Trementinaire

[30/06/19]

Va ser la primera de les 3 sales de la nostra mini-rööööta vilafranquina i, realment vam començar “por todo lo alto”.

L’inici de La Trementinaire és dels que ens agraden: només obrir la porta, ja et transportes “al món” on representa que transcorre el joc (el contrast de l’interior amb la porta d’entrada exterior és força xocant!). La intro del GM és molt correcta, amb una explicació de la normativa molt subtil i et posa de seguida al joc.

Les proves són molt variades, estan ben integrades a la temàtica i espai de la sala i n’hi ha un bon grapat, fet que s’agraeix quan vas 4 persones, ja que totes tenen molta feina a fer i no et trobes moments de “mirar” sense poder fer res. En tractar-se d’una sala relativament nova, els jocs combinen tant candaus més clàssics com mecanismes més moderns (però sense oblidar que ens trobem en una “casa antiga”). Per cert, una cosa que ens va agradar molt és la integració de lo que serien “les pegatines” de no tocar; genial!

El paper del GM va ser molt correcte, tant a la intro com durant el joc, encara que, al principi (i només al principi), vam tenir la sensació de rebre massa pistes sense demanar-les ni deixar-nos massa temps per a “pensar i provar”. Tot i això, vam acabar sortint a l’últim minut (final trepidantíssim!), així que potser sense aquestes pistes encara estaríem allà dins.

En acabar, vam poder compartir una bona estona xerrant tant amb el GM de Roomia com amb el que trobaríem després a El Celler. Resumint, un molt bon escape de temàtica rural, amb bona immersió inicial, una bona història i uns espais, decoració i ambientació molt ben aconseguits.