Keops Room Escape

[20/03/21]

Després de superar restriccións, confinaments municipals i altres impediments, va arribar el moment de visitar Keops Room Escape, la darrera sala lleidatana en obrir portes (tot i que ja fa uns mesos) i que està ambientada a les piràmides d’Egipte.

Després d’una introducció clàssica no immersiva, ens vam introduir a la sala i els nostres cervells van haver de donar-ho tot per anar resolent cadascun dels enigmes.

Si hi hagués una paraula per a definir aquest escape, seria sens dubte “mental”. Aquí no passaràs els 80 minuts buscant i rebuscant objectes ni realitzant proves físiques, sinó que és una sala lineal de pensar i repensar molt. Amb una dificultat elevada, qui busqui un repte de fer anar el coco s’hi trobarà “como pez en el agua”, tot i que pel nostre gust, potser estaria bé donar-li una mica més de dinamisme a la història o introduir alguna prova més “divertida” per ajudar a mantenir una major fluïdesa a la partida.

Les poquíssimes pistes rebudes (hem d’intentar que ens deixin de veure com a “pros”) se’ns van proporcionar de manera correcta i, segurament, si esteu espessos com nosaltres o sou novells, en necessitareu diverses per a poder acabar la missió amb èxit.

L’ambientació, sense ser espectacular, està correctament integrada a la història i, en tractar-se d’una sala força nova, la vam trobar en perfecte estat i sense marques d’ús que et puguin despistar o donar “pistes” indesitjades. Potser estaria bé afegir més “pols i pedres” per a millorar la immersió.

Durant la postpartida, vam poder conversar amb el GM-propietari, que ens va ensenyar la “trastienda” d’aquesta sala que ha muntat ell sol de manera totalment artesanal i que esperem que no sigui l’última que obri a les nostres terres.

__

𝙀𝙉𝙍𝙄𝘾: Ho sento Osiris, jo soc més d'Indiana Jones.

𝙀𝙑𝘼: Escape molt mental on tot hi és per algun motiu.

𝙍𝙊𝙈𝙄𝙉𝘼: Vaig estar força encertada en un tipus d'enigmes gens del meu estil.

𝙓𝘼𝙑𝙄: Des d'avui, i gràcies als déus d'Egipte, torno a creure en la resurreció.