Escape Way - El Misterio de la Calavera de Cristal

[08/08/18]   Sala Tancada

Com cada estiu, escapada relámpago a Madrid i a triar sala, tot i que aquest cop l’elecció era fàcil perquè teníem un regal dels @escapeadictos: El Misterio de la Calavera de Cristal de Escapeway (¡gracias compañeros!).

A primer cop d’ull, la temàtica pot semblar una mica típica (exploradors i tal), però està tan ben aconseguida que es converteix en una sala imprescindible si visites Madrid.

Després de les explicacions de la GM, i un cop creues la porta, ja et trobes immers totalment a una pel·lícula d’Indiana Jones, amb una missió molt clara, una decoració genial, uns enigmes completament integrats a la història i, sobretot, uns mecanismes que no desentonen gens amb la temàtica.

La sala, que té una dificultat mitja, és totalment lineal, però sense que això sigui dolent, ja que aquesta linealitat queda justificada per cert objecte “guia” que és millor no oblidar ni obviar en cap moment. Per aquesta linealitat, i encara que la sala no sigui petita i acceptin fins a 7 persones, creiem que el nombre òptim de jugadors està entre 2 i 4 per a no molestar-se ni quedar-se parat durant alguna prova.

El joc va anar fluint molt bé i, quan ens quedàvem enganxats, “latigazo” al clatell i a seguir gaudint! Com a únic punt mínimament millorable, potser seria intentar que el final fos més apoteòsic (una mica de fum o efecte de llum a l’obrir la “porta final”). Tota la resta un 10! És una sala que s’ha de fer sí o sí (i l’any vinent a pel Hacker!!).