Escape Room - Una Comèdia de Joel Joan i Hèctor Claramunt

[26/02/19] Balaguer

Abans de res, deixem clar que no som crítics teatrals i, per tant, no valorarem la qualitat de l’obra ni els seus actors (que, tot sigui dit, ens van encantar d’inici a final), sinó que donarem la nostra visió/opinió com aficionats als escape rooms.

D’entrada, que una comèdia transcorri a un Escape Room ja és admirable i sorprenent, ja que molta gent no té ni idea de què són aquestes sales ni què s’hi fa a dins. Per tant, el fet de donar a conèixer aquesta afició al gran públic ja ens sembla molt positiu per al sector escapista.

La temàtica principal no és “escapera” sinó que tracta de les relacions entre parelles i amics (fins i tot els pensaments polítics es posen a prova), tot i que, en transcórrer en una escape room, els aficionats com nosaltres s’hi trobaran com a casa en reconèixer elements tant familiars com el game master, llanternes ultraviolades, candaus, símbols de prohibit tocar i enigmes variats. L'ambientació està molt ben aconseguida i, de fet, en més d’un moment vam sentir la temptació de pujar a l’escenari a jugar i tocar-ho tot com a qualsevol escape real.

Resumint, una experiència diferent i recomanable, perfecta per a passar una molt bona estona veient com 4 grans actors i actrius resolen els seus "problemes personals" i intenten sortir d’una sala, mentre tu, en lloc d’”estrujar-te” el cervell, et parteixes de riure.