EscapeLand - Black Hills

[30/09/19]   Sala Tancada

Tot i que a la seva web apareix com un nou concepte d’escape room exterior, la veritat és que ho podríem considerar més una gimcana que no pas un escape room.

L’entorn és molt xulo i s’adapta perfectament a la temàtica del joc, però creiem que se li podria treure molt més suc i aprofitar-ho tot molt més, ja que, al final, el que fas és passejar-te per la zona i centrar-te només en un parell de punts concrets. Caldria esprémer més la història i pulir-la una mica per a que fos menys plana, més motivadora i amb més tocs d’escape room.

Considerem que la dificultat és baixa i potser estaria bé disposar d’un nivell “expert” amb més proves per als jugadors avançats, deixant el nivell actual per a novells o famílies amb peques. I, parlant de canalla, tot i que s’indica que només és apte per a majors de 12 anys, nosaltres el veiem asequible fins i tot per a peques de 6-7 anys en amunt.

El final, al igual que la resta de jocs, és massa pla i li manca una emoció que et produeixi aquell “subidón” típic de tot escape room. I amb el paper del Game Master passa el mateix: la seva poca expressivitat i aparent apatia no aporten positivisme a la partida, sinó més aviat desmotivació (tots podem tenir un mal dia, però el jugador/client ho ha de notar el menys possible).

Som conscients que porta relativament poc temps obert i que els inicis costen, però li veiem molt marge de millora, sobretot si es vol vendre con un nou concepte d’escape room exterior, ja que es creen unes expectatives que no s’acaben complint (a part que no és precisament barat) i es pot generar certa frustració final.