Unreal Horta - Endurance II

[08/12/23]

La segona parada de la mini-miniruta familiar ens va portar fins a Unreal Horta per jugar la sala Endurance II, de la qual n’havíem sentit opinions de tota mena, però ja que és una sala familiar, vam decidir comprovar-ho en primera persona.

La introducció és bàsica però funcional: un vídeo t’explica la missió i comença el joc. Això sí, pitgeu fort el timbre perquè no us passi com a nosaltres, que vam trucar un parell de cops i, al final, va sortir la game màster recriminant-nos que, si ja hi érem tots, per què no trucàvem.🤦🏼

L’ambientació és força correcta, tot i que potser està un punt per sota d’altres sales Unreal, segurament també per influència de la temàtica espacial, que provoca que tot sigui més “fred” i menys carregat. L’estat de conservació general de la sala el vam trobar molt correcte (havíem llegit algunes crítiques de fa temps), encara que alguns elements sí que s’haurien de renovar o, si més no, canviar per altres que aguantin més el pas del temps/grups. Alguna de les sales i alguna de les transicions ens van sorprendre molt positivament, això sí.

Els jocs són abundants, tenen una dificultat mitjana-baixa i permeten que tota classe de jugadors els puguin resoldre (la canalla va fer molta feina). Algun, però, el vam trobar una mica forçat, com si busqués simplement fer perdre temps fins que se’t proporcioni una pista.

Per la dinàmica del joc, la game màster no desenvolupa un paper actiu durant la partida, però sí que ha de mantenir-se molt atenta a l’hora d’activar manualment alguns mecanismes. Això fa que, si es despista un segon, es trenqui la immersió (fins i tot els nens ens ho van comentar només pujar al cotxe!). 

En resum, una sala correcta, ideal per jugar en família o, si sou més experimentats, en parella.

__

AINA:  Quins nous planetes hem descobert!

NEL: Viatjar per l’univers comporta grans perills.

ROMINA: Tot i que la temàtica em resulta poc intuïtiva i freda, està molt ben complementada amb altres espais ben decorats i això enriqueix l’escape i el ritme de la partida.

XAVI: Pel que sembla, a l’espai tot va més lent, fins i tot algun mecanisme “màgic”.