Cripthos - Fast Pace

[16/07/20]

Estiu, temps de platja, piscina, terrasseta amb els amics… excepte si ets del Segrià i estàs "re-confinat covidment", llavors les coses canvien i és moment de centrar tots els esforços en salvar el món d'una guerra nuclear (sí, des de casa, que salvar el món no es considera activitat econòmica essencial…).

L'escape online Fast Pace de Cripthos és un joc molt cuidat visualment, tant pels vídeos com pel grafisme que t'acompanya durant tota la partida. Per a reforçar encara més la immersió, es recomana jugar amb poca llum i uns auriculars que et permetran gaudir dels efectes sonors.

La mecànica del joc està totalment integrada en la història i tots els enigmes s'aniran resolent a la pròpia plataforma web del joc. És compatible tant amb ordinador com amb tablet, tot i que, en certs punts, ens "molestarà" una mica el teclat virtual de la tablet, així que recomanem un teclat extern o directament jugar en ordinador per a tenir una millor experiència. D'altra banda, tot i que l'acció es centra en les pantalles, tenir paper i llapis al costat ens ajudarà bastant.

La dificultat varia segons l'enigma, però, en general, estaria en un nivell bastant elevat que requereix molta comunicació entre els 4 jugadors (cadascú "veurà coses diferents" a la seva pantalla). Les pistes es poden demanar en qualsevol moment, però la pròpia plataforma ja detecta si "vas malament de temps" i te les dona automàticament (alguns de l'equip ho vam veure com un punt a favor que l'acosta al paper d'un GM real, mentre que a altres ens molestaven les "interrupcions" quan estàvem a punt de resoldre un enigma). Nosaltres ens vam enganxar en un parell de jocs i ens vam quedar a pocs segons (30" concretament) de salvar Nova York de la catàstrofe (què hi farem, total tampoc podem sortir de casa per anar a veure l'Empire State).

En resum, es tracta d'un joc online amb una ambientació molt cuidada i que ens va ajudar a fer més portador aquest reconfinament estival, que ja ens comença a tocar una mica la moral.